Wij steken de handen uit de mouwen

Wij steken de handen uit de mouwen


Deze keer geen activiteit om de nodige Euro’s op te halen maar een activiteit van onze clubleden zelf met “de handen uit de mouwen” om samen iets te doen voor de lokale bevolking.

Eén van de dorpen in de gemeente Woensdrecht is Huijbergen. Huijbergen bestaat dit jaar 750 jaar nadat in 1264 de eerste kloosterling

en in de West-Brabantse streek waren neergestreken om er de woeste gronden te gaan ontginnen. Met het ontstaan van een klein klooster is ook het dorp Huijbergen ontstaan. Een mooi dorp op de Brabantse Wal met een groots verenigingsleven bestaande uit, met name, vele vrijwilligers. De Lions Club Woensdrecht Zuidkwartier heeft er dit jaar ook het nodige aan bijgedragen. Als club hebben wij gekeken waar onze bijdrage nodig en nuttig was om dit feestjaar nog mooier te maken. Met de inwoners hebben wij 2 activiteiten ondernomen.Op 16 september hebben wij een aantal klussen opgepakt om het scouting gebouw op te knappen. Het gebouwtje van de Scouting Huijbergen zag er niet al te fraai meer uit en was duidelijk toe aan een opknapbeurt. Met onze leden hebben we de nodige ramen “hufterproef” gemaakt, de nodige kozijnen schoongemaakt en geverfd en ook het hek om het terrein verbeterd en gerepareerd. Iedereen was na afloop uiterst tevreden, scouts waren blij en Huijbergen is nog mooier geworden. Na afloop nog is er samen nog even wat gedronken, volgens goede Brabantse traditie, waarmee gezelligheid en “we serve” beide tot hun volle recht komen.

 

 

 

 

Vele Huijbergse vrijwilligers hadden begin november 2014 in het Multifunctionele Centrum De Kloek een musical voorbereid en georganiseerd over het 750-jarig bestaan van Huijbergen met verhalen,  anekdotes en vooral natuurlijk muziek. Voor het neerzetten van podium en stoelen voorafgaand aan de opvoeringen en het na de voorstellingen weer opruimen van deze zaken was hulp ingeroepen. Ook hier heeft de LC Woensdrecht Zuidkwartier weer de handen uit de mouwen gestoken en eind oktober en begin november gezorgd dat alle 300 stoelen en een groot podium er op tijd waren en na de optredens weer keurig werden opgeruimd.

Zo’n sociale doe-activiteit is zeker een aanrader voor andere Lions Clubs. Beide activiteiten geven veel voldoening en dragen bij aan de goede relaties en bekendheid en uiteraard aan de feestelijkheden in het 750-jarige Huijbergen op de Brabantse Wal in West-Brabant.

 

Copyright © 2012. All Rights Reserved.